• Hogy boldog leszel-e vagy sem, amikor eléred, amit akarsz, attól függ, hogyan viselkedtél, miközben megpróbáltad elérni, amit akartál.
  - Harry Palmer
 • Mindenkinek joga van megválasztani, mit hisz, de senkinek nincs igaza pusztán azért, mert hisz valamit.
  - Harry Palmer
 • A megvilágosodott bolygószintű civilizáció megteremtésén munkálkodó emberek egyik alapvető jellemzője a magas szintű személyes felelősségvállalás.
  - Harry Palmer
 • A megtapasztalás jutalma: szélesebb perspektíva. Minden más csupán információ.
  - Harry Palmer
 • A személyes valóság azt tükrözi, amit az illető valóban hisz - ez nem mindig ugyanaz, mint amit tettet, hogy hisz.
  - Harry Palmer
 • A figyelem úgy tartja egyben a dolgokat, mint a gravitáció, forrása felé vonzza őket. A vonzott dolog minősége egyiknek sem számít.
  - Harry Palmer
 • Ha teremtőként tapasztalod meg magad, túllépsz a világon. Ha tapasztalóként teremted meg magad, a világ egy meghatározása leszel. Ez a két véglete annak a nagyon népszerű játéknak, amit életnek hívunk.
  - Harry Palmer
 • Amikor felismerjük, hogy mi irányítjuk a tudatunkat - felébredünk.
  - Harry Palmer
 • Soha nem volt és soha nem lesz semmi kívüled.
  - Harry Palmer
 • Ha elég alaposan tanulmányozol bármit is, valójában hiteket fogsz tanulmányozni.
  - Harry Palmer
 • Az Avatar küldetése, hogy felgyorsítsa a hitrendszerek fejlődését a világon.
  - Harry Palmer
 • A szeretet annak kifejeődése, hogy hajlandóak vagyunk teret engedni, amelyben lehetővé válik, hogy bármi megváltozzon.
  - Harry Palmer
 • A legbiztosabb dolog, hogy valamit fenntartsunk, hogy ellenállunk e dolognak.
  - Harry Palmer
 • Az Avatar tanfolyam se több, se kevesebb, mint kitörés az elme csapdájából, mely olyan hosszú ideje tart már fogva, hogy el is felejtetted, milyen érzés a szabadság.
  - Harry Palmer
 • A meghatározások és leírások elhagyása a célegyenes kezdetét jelenti a spirituális utazó számára.
  - Harry Palmer
 • Amikor az emberek nem tudatosan cselekszenek, láthatatlan hitek irányítják az életüket.
  - Harry Palmer
 • A tisztelet megolvasztja az ellenállást.
  - Harry Palmer
 • A jövő generációk reménye, hogy felébresztünk magunkban egy olyan tudatot, ami egyre ellenállóbb az őrültséggel szemben, és értéknek tekinti a bölcsességet.
  - Harry Palmer
 • Megváltott az, aki miközben megváltásra vár, ráébred, hogy ő maga a megváltó.
  - Harry Palmer
 • Az igazság (ha netán bármikor is tűnődsz ezen): összhang aközött, amit teremtesz, és aközött, amit tapasztalsz.
  - Harry Palmer

AZ ELJÁRÁSOK

A testérzet leépítő eljárás

Az első eljárás a testérzet leépítés. Segít felismerni azokat a hiteket, amelyek révén azonosítod magad a fizikai testtel, és ha úgy döntesz, átélheted, hogyan működsz a testtől függetlenül. Önmagadról, mint anyagtól független, spirituális lényről szerzel tapasztalatot. Hasonló hatásokat vált ki, mint az érzékszervi ingereket kizáró tartály, csak sokkal gyorsabban, az elszigeteltség- és pánikreakciók veszélye nélkül.

A testérzet leépítés abban is segít, hogy figyelmet szentelj azoknak a nemkívánatos észleléseknek és érzeteknek, amiket a testedben elhelyeztél. Az az illúziód lehetett, hogy ezek a testből jönnek. Az eljárás eredményeként a tested felszabadul a káros hitek vagy ítéletek befolyása alól.

A testérzet leépítési eljárás csodálatos mellékhatása az az állapot, ami a világos, tudatos álomhoz hasonlítható. Megtanulhatsz anélkül a tudat álomszintjére lépni, hogy aludnál. Néhány hallgató - beszámolója szerint - ebben az állapotban azt élte át, hogy lebeg, repül, vagy párhuzamos dimenzióban jár.

Korlátok leépítése

A második eljárást korlátok leépítésének hívjuk. Sokan gyakran mondják "Nem tudom megtenni ezt, nem tudom megtenni azt.", aztán csodálkozunk, miért nem tudják ezt vagy azt tényleg megtenni.

Biztosan ismeritek azt a mesét, amelyiknek a főszereplője a kis gőzmozdony, aki úgy gondolta, képes rá. A pozitív gondolkodás fogalma már régóta közismert. Nos, itt ugyanerről a témáról van szó, új megközelítésben.

A korlátok leépítése során konkrétan azokat a korlátokat távolítod el, amelyek akadályoznak a téged ösztönző célok elérésében; azokéban, melyektől élettelinek érzed magad. Valószínűleg nem akarod majd az összes korlátot leépíteni, hiszen néhány kifejezetten jó szolgálatot tesz az életed összpontosításában.

Identitások kezelése

A harmadik eljárás az identitás leépítés. A legtöbb ember mentális szekrényében olyan jelmezeket hordoz, melyeket aztán sorra kivetít azokra az emberekre, akikkel találkozik.

Amikor jól kijövünk emberekkel, az általában azért van, mert hajlandók azt a ruhát viselni, amit felajánlunk számukra, mi pedig elfogadjuk azt, amit ők kínálnak nekünk.

Előfordult már veled, hogy valaki olyan identitást akart rád aggatni, amit nem akartál felvenni?

Ha egy másik emberre anélkül nézel, hogy bármiféle ráruházott jelmez, előítélet vagy hitszűrő torzítaná érzékelésedet, akkor spirituális lénynek látod őt. Mélyen megindító élmény saját szemüvegünk torzításai nélkül érzékelni egy másik embert. Ezt az együttérzéssel teli energiaminőséget sokan nevezik feltétel nélküli szeretetnek.

Szűnni nem akaró dolgok leépítése

A negyedik leépítés neve a szűnni nem akaró problémák kezelése. Ez az eljárás finoman végigvezet életed azon területein, amelyeknek leginkább ellenállsz. Kezelhetsz általa olyan vágyakat, kényszeres viselkedéseket, állandóan nyomasztó terheket és fájdalmakat, amelyek megváltoztatása úgy tűnt, hatókörödön kívül esik. Az első alkalmak során segíteni fog valaki a gyakorlatban. Ez egy nagyon erőteljes eljárás, és bámulatos változásokat hozhat az életedben.

Univerzum és kollektív tudat kezelő eljárás

Az ötödik és hatodik leépítést univerzum és kollektív tudat eljárásnak nevezzük. Ezeket akkor végzed el, amikor a személyes konfliktusaidat már sikerült helyreállítani, és úgy döntesz, támogatni kívánod a kollektív tudat fejlődését.

Az egyik elképzelés, amit életed korai szakaszában kialakítasz, hogy valaki vagy. Valójában valakinek lenni nem más, mint egy hit megtapasztalása. Ha a tudatosság magára ölt egy hitet arról, hogy ő valaki, egy személyiség jön létre. Aztán vagy fenntartod ezt a személyiséget azáltal, hogy még több hitet hozol létre, melyek révén még inkább elkülöníted magad a kollektív tudattól, vagy pedig, például az Avatar eljárások segítségével, eltávolítod az elkülönülést okozó hiteket, és egyre inkább a kollektív tudathoz kapcsolódva tapasztalsz. Bármely hitedet megváltoztathatod, amely elkülönít a tiszta, teremtő tudatosságtól - az éber akarattól.

Az univerzumkezelő eljárás során megtanulod, hogy a tudat valamely szintjén minden dolog kapcsolódik egymáshoz. Bizonyos értelemben nem létezik egyéni tudat, csak a kollektív tudat részei, szegmensei. Ezzel a gyakorlattal azokon a korlátokon dolgozunk, melyek megakadályozzák, hogy a kollektív tudathoz kapcsolódva tudjunk működni.

Nyilvánvaló, hogy ez egy nagyon magas szint elérését jelenti, ezért az eljárás alkalmazását illetően a hallgatók képessége és hajlandósága jelentősen eltérő lehet.

A végső eljárás

Az utolsó gyakorlatot végső eljárásnak nevezzük. Jogos az elnevezés. A folyamaton egy másik személy vezet végig.