CIKKEK


MENNYI IDŐRE VAN SZÜKSÉGED?

- Harry Palmer


Az Avatar első évtizedében öt Wizard tanfolyamot tartottunk Orlandoban, Floridában. Ezek nagyon mély tapasztalatok voltak, melyek nem csak a résztvevők életét változtatták meg, hanem úgy tűnt, valahogy varázslatosan befolyásolják a világ olyan területein kibontakozó körülményeket és eseményeke ist, ahol az Avatar hálózat még nem volt jelen.

A Wizard kurzusok fénypontjai voltak Harry Palmer, az Avatar anygaok szerzőjének beszédei. A cikk részlet egy 1995. január 27-én adott beszédből.

A tudatosan élt élet bátorságot és bölcsességet igényel. Ezek pedig egyet jelentenek az erővel. A bátorság képesség arra, hogy érzékeljük azt, ami van. A bölcsesség pedig képességet jelent, hogy előre lássuk egy cselekedet következményeit. Használd mindkettőt egyszerre, és erő lesz a birtokodban. Erő birtokában képes vagy jelenlévő és tudatos maradni, és alakítani a valóságot.


Minden ember birtokában van egy bizonyos mértékű erő, de valószínűleg nincs olyan megértése vagy irányítása felette, melyet Wizardként (varázslóként) a magadénak tudhatsz. Félreértelmezéseik és zavarodottságuk miatt erejüket értelmetlen, egymással vívott versengésre pazarolják. Belenevelt hiteik és identitásaik a versengő zűrzavarban tartják őket. Az az erő, melyet egy identitás megerősítésére vagy valami megszerzésére használnak, megteremti a maga akadályait. Az erő, melyet a hatalom megerősítésére használnak, félelemmé alakul.


A Wizardok tudják, hogyan kell bánni az erővel káros következmények nélkül. Erőfeszítéseiket képesek egy olyan összhatássá összehangolni, mely képes azt az alapvető dolgot szabadon formálni, ami még azelőtt jelen van, mielőtt a jövőbeli valóság megfogan. Ez a haladó varázslás.
Hogyan lehet kezelni és megőrizni ezt az erőt, amely a birtokodba került; ezt az erőt, mely a világ gyökerein is túlmutat? Hogyan tudod megtartani?


Négy lépést javaslok neked:

Az első lépés, hogy teremts integritást az életedben. Ez olyan teljességérzet, mely semmit nem részesít előnyben. Légy minden és mindenki annyira, hogy a becstelenség vagy a felelősség tagadása elképzelhetetlen legyen. Ez a Wizard első gyakorlata. Pusztán ezzel a gyakorlattal jelen tudsz maradni, és megismered a jelenlétből fakadó erőt. Visszanyered a teremtés és az egyidejű tapasztalás képességét. Egyidejűség azt jelenti, hogy nincs közbeeső idő a teremtés és a tapasztalat között - semmi perc, semmi idő vagy semmi emberöltők. Nem hozol létre olyan hatásokat, melyeket aztán nem vagy hajlandó megtapasztalni. Abbahagyod az idő tudattalan létrehozását. Minél rövidebb idő telik el a teremtés és a tapasztalat között, annál élettelibbé válsz. Az idő azért jön létre, hogy kompenzálja az erőd elvesztését. Ha elegendő erő áll rendelkezésedre, nem lesz szükséged az időre. Te magad jelen leszel.

A második lépés, kövesd az egyszerűséget. Ennek a gyakorlatnak a kínai szimbóluma egy faragatlan szikla. Faragatlan, mert nincs még semmilyen meghatározása. Ez a lépés tehát a meghatározások levetkőzéséről szól, az elengedésükről, hogy ne határozd meg magad, ne válj semmilyen nézőponttá. Az elme önszántából fog elcsendesedni. Az előző lépéshez hasonlóan, gyakorold ezt is és a jelenben fogsz kikötni.

A harmadik lépés, hogy csökkentsd a saját vélt előnyöd számítgatásával eltöltött időt. Szabadítsd fel az elmédet az ego rárótta rabság alól. Engedd meg magadnak az egyetemes nézőpont ajándékát. Bölcsesség fog megjelenni. Tetteidet egy intuitív, spontán, együttérzően jóindulatú szándék vezérli majd. Nincs megbánás, mely kimozdítana a jelenből. Nincs értelme tetteid eredményét birtokolni, mert a megcselekedésük pillanatában az eredményt már teljes mértékben megtapasztaltad.

A negyedik lépés, hogy lásd a vágyaid ürességét. Birtoklás nélkül haladj. Mi is lehet a tiéd? A birtoklás elgondolása feltételezi az időt és a meghatározásokat, és elvisz a jelenből. A múlt már nem létezik, ahogy az a személy sem, aki a múltban él. Amikor birtokolsz valamit, az egy bizonyos ideig a tiéd, tehát teremtened kell hozzá némi időt, mely során az adott dolog nálad marad. A birtoklással tehát együtt jár az idő, amivel te magad teszel fogadást a saját erőd ellen.
Ha a világban való létezés nézőpontjából tekintesz magadra, aki eközben az időt és az idő által fenntartott valóságokat létrehozó mindenható erő megnyilvánulása, felfedezheted a hatalmat, mely a világot formálja. Varázslás! Az ősi kínaiak ezt a Tao kormányzásának nevezték; mi a Wizard (varázsló) művészetének hívjuk.

Ennek a határtalannak az a célja, hogy megismerje önmagát, hogy a saját lehetőségeit olyan ritmusban fedezze fel, amely mindig visszatér az egyensúlyba. Ez a szándék; ez a Tao. Nyugaton természetnek hívjuk. Gondolj a természetre és elmélkedj egy hegy tettein. Előbb feltorlódik, majd lebomlik, visszatérve az egyensúlyba. Nem számít, hogy mennyi ideig tart, amikor az idő rövidsége ismeretlen fogalom. Gondolj csak a hegyekre és a völgyekre, ahogyan értékelik és megosztják egymás létezését, az egyensúly felé tartanak. Ez a hasonlat jól lefesti, milyen egy megvilágosodott bolygószintű civilizáció a bolygón. A Tao természetesen áramlik. Úgyhogy add át magad neki. Egyes lények ezt a tényt édes átadással fogadják.

A varázslás, amely minden emberi tudás alapja, megérti, hogy a Taót fel lehet gyorsítani. A Wizard megfigyeli a természetet és felgyorsítja. Ez a varázsló művészete. Minden technológiának ez az alapja.

A megvilágosodott bolygószintű civilizáció meg fog történni. Ha nem a Földön, valamilyen más bolygón. Ez az egyensúlyba való visszatérés. A dolgunk az, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, hogy a Földön jöhessen létre. Ez az Avatar célja.

Gondolj ennek a bolygónak a kollektív tudatára úgy, mint valami felkavart, sáros vízre, sok-sok hullámmal, áramlatokkal és örvényekkel, melyeket a vágyak és ellenállások konfliktusa kavart fel. Minden alkalommal, amikor egy Avatar felébred, az csillapítólag hat a sáros tudatra. Majd lassan elkezd leülepedni. Ébresszetek elég Avatart és végül tisztaság lesz az eredmény. Ebben a kitisztultságban minden létező érzékelni fogja az emberiség fejlődésének az irányát, és egy hatalmas gyorsulás alakul ki.

Nem kérdés, hogy megtörténik-e vagy sem. A Tao áramlik, akár történik törekvés a gyorsítására, akár nem. A kérdés inkább az, hogy milyen mértékben elégtelen az erőd ahhoz, hogy egy megvilágosodott bolygószintű civilizációt teremtsen - most. A válaszod megmutatja, mennyi időt kell teremtened, amíg a tapasztalat létrejön. Egy Avatarnak ez az egyetlen kérdés a teremtésnél. Mennyi időbe telik?

Minden egyes nappal csökken a célod eléréséhez szükséges idő. Köszönöm szépen a jelenléteteket.


Vissza a cikkekhez