• A tisztelet megolvasztja az ellenállást.
  - Harry Palmer
 • A legbiztosabb dolog, hogy valamit fenntartsunk, hogy ellenállunk e dolognak.
  - Harry Palmer
 • Amikor felismerjük, hogy mi irányítjuk a tudatunkat - felébredünk.
  - Harry Palmer
 • Ha elég alaposan tanulmányozol bármit is, valójában hiteket fogsz tanulmányozni.
  - Harry Palmer
 • Az Avatar küldetése, hogy felgyorsítsa a hitrendszerek fejlődését a világon.
  - Harry Palmer
 • A figyelem úgy tartja egyben a dolgokat, mint a gravitáció, forrása felé vonzza őket. A vonzott dolog minősége egyiknek sem számít.
  - Harry Palmer
 • Az igazság (ha netán bármikor is tűnődsz ezen): összhang aközött, amit teremtesz, és aközött, amit tapasztalsz.
  - Harry Palmer
 • Ha teremtőként tapasztalod meg magad, túllépsz a világon. Ha tapasztalóként teremted meg magad, a világ egy meghatározása leszel. Ez a két véglete annak a nagyon népszerű játéknak, amit életnek hívunk.
  - Harry Palmer
 • Hogy boldog leszel-e vagy sem, amikor eléred, amit akarsz, attól függ, hogyan viselkedtél, miközben megpróbáltad elérni, amit akartál.
  - Harry Palmer
 • Mindenkinek joga van megválasztani, mit hisz, de senkinek nincs igaza pusztán azért, mert hisz valamit.
  - Harry Palmer
 • Soha nem volt és soha nem lesz semmi kívüled.
  - Harry Palmer
 • A megvilágosodott bolygószintű civilizáció megteremtésén munkálkodó emberek egyik alapvető jellemzője a magas szintű személyes felelősségvállalás.
  - Harry Palmer
 • A szeretet annak kifejeődése, hogy hajlandóak vagyunk teret engedni, amelyben lehetővé válik, hogy bármi megváltozzon.
  - Harry Palmer
 • Az Avatar tanfolyam se több, se kevesebb, mint kitörés az elme csapdájából, mely olyan hosszú ideje tart már fogva, hogy el is felejtetted, milyen érzés a szabadság.
  - Harry Palmer
 • A megtapasztalás jutalma: szélesebb perspektíva. Minden más csupán információ.
  - Harry Palmer
 • Megváltott az, aki miközben megváltásra vár, ráébred, hogy ő maga a megváltó.
  - Harry Palmer
 • Amikor az emberek nem tudatosan cselekszenek, láthatatlan hitek irányítják az életüket.
  - Harry Palmer
 • A jövő generációk reménye, hogy felébresztünk magunkban egy olyan tudatot, ami egyre ellenállóbb az őrültséggel szemben, és értéknek tekinti a bölcsességet.
  - Harry Palmer
 • A meghatározások és leírások elhagyása a célegyenes kezdetét jelenti a spirituális utazó számára.
  - Harry Palmer
 • A személyes valóság azt tükrözi, amit az illető valóban hisz - ez nem mindig ugyanaz, mint amit tettet, hogy hisz.
  - Harry Palmer

HOGYAN MŰKÖDIK AZ AVATAR?

Az Avatar a hitek kezelésén keresztül működik. Eszközeit felhasználhatod, hogy szándékod szerint újra alkosd azokat a meggyőződéseket, melyek életed mintázatát alkotják.

Hiteid a létezésedet alakító legerőteljesebb hatások. Meghatározzák, hogy mit és hogyan érzékelsz. Befolyással bírnak gondolataidra, elvárásaidra és tetteidre. Formálják személyiségedet. Még tetteid végeredményére is hatással vannak, illetve arra, hogy mások miként látnak téged és mit váltasz ki belőlük.

Az Avatar segít meglátni azt a láthatatlan tervrajzot, amelyre életed épül, és segítségével felfedezheted az általad nem ismert, tudatalattidban rejlő hiteket, melyek az életedet olyanná formálják, amilyennek éppen tapasztalod.

Az Avatar egy olyan eszköztár, mely lehetővé teszi az emberek számára, hogy nagyon rövid idő alatt beazonosítsák és megváltoztassák azokat a következtetéseket, döntéseket és meggyőződéseket, melyek az életüket formálják. Nevezheted mentális szerkesztési technikának, hitkezelési eljárásnak vagy spirituális megerősítési módszernek. Hívhatod sokféleképpen, a legfontosabb dolog mégis az, hogy az eszközök működnek. Nagyon is jól működnek. Az anyagok működőképessége feletti kezdeti ámulat után az Avatar résztvevők módszeresen megváltoztatják attitűdjeiket, eltávolítják a korábban magukra vett önkorlátozásaikat, véget vetnek régi ellenségeskedéseknek, melyek megkeserítik az életüket.

Először is, megszüntetik a legdédelgetettebb vágyaik útjában álló akadályokat, majd megteremtik az álmaik eléréséhez szükséges lehetőséget és személyes motivációt. Néhány esetben nem csak saját tudatukat strukturálják újra, de szó szerint újraformálják a fizikai valóságot.

Bárki számára, aki úgy érzi, valami visszatartja, hogy megtapasztalja vagy megteremtse az álmait, az Avatar eszközök elsajátítása nagyon ésszerű döntés. Bölcs. Gyakorlatias. Az üdvözülésről szóló szónoklat nélkül. Valójában egyáltalán nem számít, hogy az adott személy a megvilágosodás felé igyekszik vagy sem, van ugyanis egy nagyon is praktikus oka, amiért érdemes az Avatar eszközöket megtanulni - a siker. Mindenki sikeres akar lenni valamiben. Az Avatar megtanítja, hogyan lehet a sikert elérni.

Most akár abba is hagyhatnád az olvasást és elvégezhetnéd az Avatárt, a történetnek azonban itt nincs vége. Valami finom dolog történik, amikor az Avatar eszközöket használni kezded — egy átalakulás veszi kezdetét. Vannak, akiknél napok alatt megtörténik; másoknál lényegesen tovább tart, évekig.

Ez az átalakulás kétféle módon történhet. Az első utat nevezhetjük úgy, hogy telítődés. A telítődés azt jelenti, hogy egy vágyat teljesen kielégítünk.

Amikor képes vagy tudatosan birtokolni, megtapasztalni, vagy megteremteni vágyaid tárgyát, az eredmény nem megszállottság vagy függőség; az eredmény a telítődés. Ez egy olyan fogalom, amit csak akkor értesz meg teljesen, ha valamiben sikerrel jártál. Mennyi csokoládét tudsz megenni? Mennyi ideig tudod jobban érezni magad, mint valaha? Mennyi pénz lenne elég? Mennyi siker lenne elég? A szellemes választ ismerjük: “még egy kicsit több,” de azért van valahol egy pont, amikor eljön a telítődés.

Az átalakulás második útja akkor kezdődik, amikor már annyira gyakorlott vagy az eszközök használatában, hogy elkezded felfedezni azokat a következtetéseket, döntéseket és megállapodásokat, melyek vágyaidat teremtik. Fontos felismerés itt az, hogy az Avatar segítségével megteremthetsz vagy leépíthetsz bármit, amire csak vágysz, akár még magát a vágyat is.

Ekkor egy olyan átalakulás veszi kezdetét, mely a keresőt, a megvalósítót, az irányítót egy egyre tisztábban látó felfedezővé alakítja.

Ez az a pont, ahol tudatodat olyan szinten kezded felfedezni, ami túlmutat az én-központú gondolkodáson. Az én, aki azelőtt voltál, egy következtetésekből, döntésekből és megállapodásokból gyúrt mentális szerkezetté válik. Az elmén túl egy új én ébred, itt és most. Ekkor képessé válsz arra, hogy az emberi tudatot egy külső nézőpontból figyeld meg. Új lehetőségek tárulnak fel. Értékrended átalakul. Az önző vágyakat felváltja a tisztelet és a méltánylás, az ellenségességet az együttérzés, a versengést az együttműködés, a másokkal szembeni türelmetlenséget a tanulás és a kiteljesedés.

Végül felteszed magadnak azokat a kérdéseket, amit minden, a spirituális ébredés útján járó létező feltesz magának, “Mit keresek itt? Miről szól ez az egész? Mi a dolgom az élet teremtésében?”

Avatárként pedig tudod a választ — ismered egy halvány, ösztönös impulzusként, ami nem holmi elfeledett mentális belenevelésből vagy mohó identitásból származik (halvány, mert az intuíció nem korlátozza a szabad akaratodat, hanem türelmesen várja a készséges megadás pillanatát). Megsejted a választ, amit aztán fenntart annak bámulatos szépsége – itt vagy, hogy hozzájárulj egy megvilágosodott bolygószintű társadalom megteremtéséhez.